Menu

Hvem er vi

Vision

For os handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der skaber værdi og binder bånd. Om oplevelser, man husker og som bygger traditioner. Det har det gjort siden 1922, og det vil det altid gøre.

Vi er anerkendte for vores måde at tænke attraktiv fodbold i helheder på. Både bredden og talentet dyrkes i fællesskabet, og erfaringen er et fundament, som vi deler.

Vi går ind til hver kamp med viljen til sejr bankende stolt i vore hjerter, og fra første spark til sidste fløjt står vi sammen om at give alt, hvad vi har. Vi tager ansvar på og uden for banen – ikke bare for os selv, men for hele fællesskabet. Vi engagerer os i hverdagens små og store begivenheder og agerer rettidigt og med handlekraft.

Vi er innovative og udvikler os hele tiden, så vi sammen kan udlevere vores drømme og ambitioner. Vi tager afsæt i en stærk, lokal forankring på Sydals, hvorfra vi stolt udspringer, og vi engagerer os lokalt, regionalt og nationalt.

Vi vil altid have et åbent og vågent blik mod spændende og nye aktiviteter, og dermed være medkatalysator for udviklingen på Sydals.

Et fundament og en kultur, som vi værner om og dyrker hånd i hånd for LSG - fordi det handler om os alle sammen. 

LSG fodbold, har som mange andre foreninger, altid været bygget med masser af frivillig kræfter. Der har altid været, og er stadig, et stærkt foreningsliv i Lysabild.

Historie

LSG's opbygning praktiseres af en Hovedafdeling bestående af under afdelingerne Fodbold, Gymnastik/atletik og Tennis.

Klubben startede i 1922 og fodbolds førstehold har to gange været i Serie 2 i et par sæsoner ca. 1960 samt i 2004. I 2004 havde klubben tilmeldt 3 herre-senior, oldboys, 3 damesenior og diverse drenge- og pigehold.

Blandt LSG fodbold højdepunkter husker mange stadig 1955 og 1957, hvor førsteholdet som det første sønderjyske hold blev landsmestre inden for DDSG&I. Mange af disse spillere kom i de følgende år til at præge fodbolden i LSG fodbold og var med til oprykning til serie 2.

Klubben havde i sær i 60´erne mange internationale kontakter og havde flere gange ungdomshold på udenlandsrejser. Blandt andet deltog et ynglingehold i en turnering i Frankrig.

Der har været en mangeårig forbindelse med Concordia, der har Hamborgs største ungdomsafdeling. Mange Concordia-drenge har spillet på Lysabilds pæne græstæppe, mens Lysabilds drenge kom på returbesøg i Hamborg måtte finde sig til rette på grusbaner. Drengene blev i øvrigt indkvarteret privat og fik dermed forbedret deres fremmedsprog.

LSG fodbold har også arrangeret et par store turneringer med mange udenlandske hold, samt velbesøgte opvisningskampe mod bl.a. Vejle Boldklub.

Succes for pigerne

Fodbold for piger i LSG fodbold startede allerede i midten af 70´erne. Men først de seneste tre år er der for alvor kommet gang i damefodbolden.

Året 1998 blev starten på et lille eventyr for Lysabilds fodbold-damer. Efter 3 sæsoner som junior, hvor pigerne til sidst sluttede på højeste niveau, skulle der nu prøves kræfter som senior, og allerede i anden sæson blev det til den første oprykning, og holdet nåede til en semifinale om det jyske mesterskab.

I 2000 var en andenplads i Serie 1 og to sejre i oprykningskampe tilstrækkeligt til en plads i Jyllandsserien, hvorfra det i 2001 blev til en oprykning til Danmarksserien. I Danmarksserien i 2002 blev det til en flot tredjeplads, hvorimod 2003 sluttede med nedrykning i Jyllandsserien.

Når Lysabild SG i så mange år har kunnet bevare et pænt antal hold, især indenfor voksenfodbold, skal en af årsagerne nok findes i det gode sammenhold, der er i fodboldafdelingen. Dette har dels fået mange af spillerne til at blive i LSG, selv om de flyttede fra landsbyen Lysabild og har dels bevirket, at spillere fra omegnsklubber har følt sig tiltrukket af atmosfæren i Lysabild SG.

Luk